Bærekraft

Miljø.

Andfjord Salmon har som visjon å lede an i den blå revolusjonen. Vi har høyeste fokus på laksevelferd, sunn mat til markedet og lavest mulig fotavtrykk og energiforbruk.

Laksevelferden

En laks som trives, er en laks som vokser. Hos Andfjord Salmon vil laksen få de aller beste vekstvilkår. Krystallklart sjøvann er en viktig faktor. Svært god plass til laksen i oppdrettsbassenget er en annen.

Sunn mat

Verden trenger mer mat. Og den trenger sunnere mat. Andfjordlaksen blir en premium atlantisk oppdrettslaks som er svært næringsrik, har perfekt kondisjon og smaker utmerket.

Fotavtrykket

Vårt anlegg bygges ned i grunnfjellet i harmoni med det vakre landskapet på Andøya. Laksen kan heller ikke rømme fra vårt anlegg og utsette villaksstammen for påvirkning. Og ikke minst; Vi forurenser ikke havet med utslipp av biorester.

Energien

Vår oppdrettsmetode har lavere energiforbruk enn andre landbaserte anlegg per kilo produsert laks. Bassengene ligger ved havnivå og fyller seg selv med sjøvann, uten bruk av kostbar energi. Solceller og vindmøller skal gjøre oss tilnærmet selvforsynt med energi.