Historisk dag: Andfjord Salmon debuterte på Børsen

Andfjord Salmon AS ringte i dag med børsbjellen og debuterte med det på Merkur Market.

Tirsdag 23. juni 2020:

Oslo Børs: Oppdrettsselskapet Andfjord Salmon hentet 150 millioner gjennom en aksjeemisjon tidligere i juni, og ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market.  

– Vi opplevde stor interesse og emisjonen ble betydelig overtegnet. Det ble derfor besluttet å utvide emisjonen til 150 millioner kroner fra planlagte 120 millioner kroner, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

– Største og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg av sitt slag
Andøya-selskapet har utviklet et nytt konsept for landbasert oppdrett. Nå fremskyndes byggeplanene, og det første bassenget skal stå klart i slutten av året. Opprinnelig var planen 2021.

– Noteringen på Børsen er en viktig milepæl for Andfjord Salmon. Kapitalen vi nå får tilgang til setter oss i stand til å bygge verdens største og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg av sitt slag, fortsetter Rasmussen.

– Det som skjer nå i Vesterålen er helt fantastisk. Ikke minst det at man får til så store investeringer. Dette gleder hele mitt hjerte, sa fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen til Bladet Vesterålen da han besøkte Andfjord Salmon i forrige uke.

Stor tilstrømning av nye selskaper
Siden pandemialarmen gikk i mars, har nye selskaper fortsatt å strømme til Børsen. Fem nye selskaper er notert de siste månedene, men Andfjord Salmon er det første selskapet siden februar som har ringt i børsbjellen.

– Det er fint å igjen kunne åpne børsbygningen for gjester, og det er spesielt hyggelig å ønske velkommen et selskap med fokus på miljø og bærekraft. Mange av årets børsnykommere har en miljøprofil. Vi ser også at investorer i økende grad trekkes mot grønne selskaper, sier børsdirektør Øivind Amundsen.  

Koronakrisen har ikke stengt egenkapitalvinduet
Samtidig har børsnoterte selskaper hentet inn sjelden mye ny egenkapital. Siden mars har børsnoterte selskaper hentet hele 13,2 milliarder friske kroner gjennom aksjeemisjoner. Emisjonsvolumet i mai var det høyeste i løpet av en mai-måned siden 2011. April var også travel, og juni ligger an til å bli en ny sterk emisjonsmåned.

– Børsen skal være en kilde til kapital for næringslivet. Koronakrisen har ikke stengt denne kilden, fastslår Amundsen.

Om Andfjord Salmon
Andfjord Salmon AS er et selskap lokalisert på Andøya i Vesterålen. Selskapet har utviklet et konsept for et gjennomstrømningsanlegg med sjøvann som kombinerer fordelene fra tradisjonell oppdrett i sjø og landbasert oppdrett. Selskapet har blitt tildelt konsesjon for årlig produksjon av 10 000 tonn (MTB) laks i sitt landbaserte oppdrettsanlegg på Andøya. www.andfjord.no