Andfjord Salmon har signert kontrakt på levering av oppdrettsbassengene

Andfjord Salmon AS har skrevet kontrakt på bygging av bassengene til anlegget på Kvalnes. Det er Arendals-firmaet CSUB/HighComp som leverer komposittbassengene.

- Vi er glade for kunne fortelle at en av de viktigste kontraktene er landet. Bassengene blir selve hjertet i vårt anlegg, der laksen skal få krystallklart vann og usedvanlig god plass, forteller Roy Bernt Pettersen, arbeidende styreleder i Andfjord Salmon.

HighComp skal nå bygge det første bassenget av totalt elleve i løpet av de neste månedene. Resten vil følge fra 2020, og bli fullført i løpet av de nærmeste årene. Bassengenes dimensjoner er på 45 x 40 x 20 meter, og har et volum på over 35.000 kubikkmeter.

- Vi er stolte over å ta del i utviklingen av en bærekraftig og framtidsrettet norsk sjømatsektor. Glassfiberteknologien vår er meget godt tilpasset oppdrettsmarkedet, grunnet kombinasjonen av styrke, god overflate-finish og lavt CO2- avtrykk, forteller CEO i HighComp, Anders Holm.

Kontrakten består av prosjektering, fabrikasjon og montering av bassengene på Andøya.

- Vi har gjennomført mange prosjekter både i Norge og internasjonalt de siste årene, og posisjonert oss inn mot fiskeoppdrett som ett av våre to hovedsatsningsområder, forteller Holm.

Andfjord Salmon er veldig trygg på kvaliteten som nå skal leveres og har god kjennskap til leverandøren.

- CSUB/HighComp har vært med Andfjord Salmon i prosjekteringsfasen og vist stor fleksibilitet og innovasjonshøyde, samt dokumentert at deres bassenger tilfredstiller de krav Andfjord Salmons unike, patenterte oppdrettskonsept krever, forteller direktør for finansiering og forretningsutvikling i Andfjord Salmon, Helge Krøgenes.

Fakta om CSUB/HighComp

CSUB er spesialister på produksjon av store konstruksjoner av glassfiber. Selskapet har gjennom sitt datterselskap HighComp gjennomført betydelige leveranser til oppdrettsbransjen de siste årene. Konsernet har olje og gass og akvakultur som hovedmarkeder, men leverer også stadig mer til fornybar energi og anleggsbransjen. Les mer på www.csub.com / www.highcomp.no

Kontakt:

Arbeidende styreleder, Andfjord Salmon, Roy Bernt Pettersen, 472 79 764, roy@andfjord.no

CEO, HighComp, Anders Holm, 906 05 072, aho@csub.com