Andfjord Salmon tar havet på land

69 grader nord, langt nord for polarsirkelen, ligger Andøya. Golfstrømmen stryker forbi og her vil gründer Roy Bernt Pettersen revolusjonere oppdrettsnæringen.

Denne artikkelen er opprinnelig publisert av Næring i nord og gjengitt med tillatelse fra nordfra.no.

Visjonen er i ferd med å bli realisert

Roy Bernt Pettersen
69 grader nord, langt nord for polarsirkelen, ligger Andøya. Golfstrømmen stryker forbi land og sørger for unike temperaturer, breddegradene til tross. Med disse forutsetningene vil Andfjord Salmon revolusjonere lakseindustrien. – Vi skal bli størst i Norge. Vi skal holde trykket oppe og sørge for at Andøy blir en spydspiss i sjømatnæringa når det gjelder landprodusert laks.  

Roy Bernt Pettersen tar en slurk kaffe og smaker på ordene han nettopp har sagt.

– Andfjord Salmon skal bli best i landet på å produsere fornøyd laks. Fornøyd laks som markedet vil ha og som er positiv for miljøet, sier laksegründeren til Næring i Nord.  

Et kvantesprang

Langs innsida av Andøya, lengst nord i Nordland, skrives det sjømat-historie. Ti års målrettet arbeid for å gjøre lakseindustrien bærekraftig, miljøvennlig og framtidsrettet leder fram til bygginga som starter sommeren 2019. I 2021 kan den første laksen serveres. Det er en dag gründer Roy Bernt Pettersen ser fram til.

– Det er om å gjøre å ikke få overtenning. Vi må holde føttene på jorda og ta dette stegvis videre, samtidig som vi holder momentum. Det er selvsagt mange utfordringer med å være nytenkende og det er nok av dem som kommer med advarsler om at dette vil bli krevende. Vi er imidlertid superoptimistiske og godt forberedt. «Den som intet våger intet vinner», sier Pettersen.

Les hele artikkelen her: https://www.nordfra.no/aktuelt/andfjord-salmon-andoya/