«Denne innovative reisen gleder jeg meg veldig til å være med på»

Christian Torgersen (42) er ansatt som driftsleder i Andfjord Salmon AS. Torgersen har fagbrev i akvakultur, og har jobbet med havbruk hele karrieren.

Mandag 8. juni 2020:

- Det å få være med å skape en bærekraftig utvikling i havbruket, er noe som ligger meg nært og som er veldig viktig for meg. De siste tiårene har jeg sett hvor store ringvirkninger havbruket skaper for lokalmiljøet, og nå gleder jeg meg veldig til å bidra til dette på Andøya, sier Torgersen.

I løpet av sommeren pakker han flyttelasset hjemme i Flatanger i Nord-Trøndelag og setter kursen nordover.

Christian Torgersen, påtroppende driftsleder, Andfjord Salmon AS.

- Tredje august er jeg på plass. Som jeger og fisker gleder meg veldig til både fritid og ny jobb på flotte Andøya, sier Torgersen.

- Vi er veldig glad for å få plass en kapasitet som Christian i denne stillingen som driftsleder på Kvalnes. Han er høyt kvalifisert og har en bakgrunn som styrker teamet vårt, forteller Martin Rasmussen, administrerende direktør.

- Imponerende team

Torgersen har tidligere jobbet for Nesset Fiskeoppdrett og Flatanger Settefisk, der han har vært røkter, produksjonsleder og fôringsansvarlig. I Andfjord får han ansvaret for alle røkterne, og skal rapportere til Rasmussen i det daglige.

- Andfjord Salmon fremstår som noe av det mest spennende som skjer i norsk havbruk for tiden. Denne reisen hadde jeg veldig lyst til å være med på og jeg gleder meg stort til å sette i gang på Andøya. Det er et imponerende solid team som er satt sammen der oppe og jeg har følt meg veldig godt til rette i de samtalene og møtene vi har hatt, forteller den nye driftslederen.

Andfjord Salmon startet byggingen av det innovative anlegget 20. juni i fjor. Nå nærmer det seg utsett av den første fisken, som skal skje i løpet av året. Det nye gjennomstrømmingsanlegget på Andøya skal bli det største og mest miljøvennlige i sitt slag.

- Det er tydelig at svært mange har fått med seg prosjektet vårt. Søkerlistene er uvanlig lange og vi opplever at Andøya og Andfjord Salmon er svært attraktivt for mange i bransjen. Det er veldig gledelig, forteller Martin Rasmussen.