Fiskeriministeren besøkte Andfjord Salmon på Kvalnes

"Dette er helt fantastisk og ville vært science fiction for noen år siden", sa fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen under besøket.

Torsdag 18. juni 2020:

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen var torsdag på besøk på Andfjord Salmons anlegg på Andøya, der det første bassenget er under bygging. Statsråden fikk også en grundig orientering om planene for videre utbygging. Totalt har Andfjord Salmon sikret seg landområder med muligheter for 70.000 tonn MTB.

"Det som skjer nå i Vesterålen er helt fantastisk. Ikke minst det at man får til så store investeringer. Dette gleder hele mitt hjerte", sa statsråden til VOL.

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen flankert av administrerende direktør Martin Rasmussen (t.v.) og arbeidende styreleder Roy Bernt Pettersen (t.h.). Foto: Andfjord Salmon AS.

Gründer og arbeidende styreleder Roy Bernt Pettersen og administrerende direktør Martin Rasmussen viste fram anleggsplassen, og ga statsråden og hans følge en grundig orientering om selskapets egenutviklede teknologi.

"Det skjer veldig mye spennende i Vesterålen for tiden. At øverste politiske ledelse for fiskerinæringen besøker nettopp Andfjord Salmon, er et bevis på at vi er i ferd med å skape helt avgjørende og framtidsrettet teknologi innen havbruk. Vi opplever veldig sterk støtte for vårt store prosjekt, og det er svært gledelig", sier Rasmussen.

Andfjord Salmon hentet 150 MNOK i en rettet emisjon sist uke, og framskynder nå planene for bygging og utvikling av neste fase. Selskapet skal nå noteres på Merkur-listen ved Oslo Børs.

Filmen om Andfjord Salmons teknologi kan du se her: