Martin Rasmussen: «Andfjord er helt unikt. Gleder meg til å komme i gang»

Påtroppende CEO i Andfjord Salmon starter i jobben 1. april 2020. Til tross for sin unge alder, har han omfattende toppledererfaring fra bransjen.

1. april 2020

- Det er gjort et veldig godt arbeid fram til nå, som jeg har hatt gleden av å følge som styremedlem, forteller 34 år gamle Martin Rasmussen.

1. april overlater gründer og styreleder Roy Bernt Pettersen toppleder-jobben til sin arvtager. Selv skal han Pettersen vie sitt fokus til styrelederjobben, forskning og utvikling, og ikke minst; tilrettelegging og regulering for neste fase av utviklingen av Andfjord Salmon. Styrelederen og den ferske administrerende direktøren vil naturlig nok jobbe svært tett sammen.

- Hva er det første du går i gang med?

- Vi har nylig ansatt mange flinke og høyt kompetente mennesker. Nå skal vi sette sammen og strømlinjeforme denne nye organsiasjonen. Alle sammen skal få jobbe med det de er aller flinkest til. Så skal vi ha strengt fokus på kjerneoppgaven, nemlig å bevise konseptet. Bevise at dette er så unikt som vi alle sammen i Andfjord ser at det er. Jeg gleder meg til å komme i gang med oppgaven, sier en entusiastisk påtroppende CEO.

Martin Rasmussen starter i jobben 1. april.

- Kjenner du på forventningspresset?

- Jeg bare bretter opp ermene og går i gang. Jeg vet hva det vil si å utfordres med uforutsette hendelser. Her er det lagt en god plan i bunn. Ved utfordringer skal vi være kreative og løsningsorienterte, sier en offensiv Rasmussen.

Han har tidligere ledet Norway Seafood sitt anlegg i Melbu og nå sist vært sjef for Primex i Norge.

- Hva er etter din oppfatning det mest attraktive ved Andfjord?

- Det spesielle med Andfjord finner vi i slagordet vårt: Det beste fra to verdener. Det beskriver prosjektet veldig bra. Vi har på den ene siden den geografiske plasseringa. Andfjorden er den plassen i Norge som ligger nærmest golfstrømmen med sitt optimale vann. På den andre siden har teknologien som distribuerer vannet fra havet og gjennom bassenget. Den er helt unik, oppsummerer han.

- Disse to faktorene er en veldig godt oppskrift på hvordan man kan produsere på en framtidsrettet måte. Jeg er veldig opptatt av at vi skal skape en framtid for nye generasjoner, og hvordan fisken skal ha det i vårt anlegg, sier Martin.

- Hvordan opplever du at andre ser på prosjektet?

- Jeg har inntrykk av at folk nå har blitt godt kjent med konseptet. Fra å være litt kritisk i starten, så føler jeg det er enormt stor entusiasme og tro på prosjektet. Dette har en sammenheng med hvilke utfordringer som har vært i næringen i flere tiår, der man nå har funnet en løsning.

- Du kan dele det i to ulike grupper. De som ser det store potensialet med et industrielt perspektiv.  Og de som ser det fra et forbrukerperspektiv, der du får en sunn laks, som ikke kan rømme og ikke kan rammes av lus.