Møt det nye Andfjord-teamet

Andfjord Salmon AS har sikret seg et team med driftsoperatører, med bred erfaring fra lakseoppdrett.

19. august 2020:

- Vi opplever at prosjekt Andfjord Salmon er veldig attraktivt, og er veldig glad for kompetansen vi har sikret oss på Andøya, forteller Martin Rasmussen, CEO i Andfjord Salmon AS.

Petter Kristiansen (22) fra Sortland er selskapets yngste ansettelse så langt, men har allerede tre års erfaring fra Nordlaks Produkter. I snart tre år har han også jobbet alle ledige helger i operasjonssentralen til Nordlaks Oppdrett. I all hovedsak med kameraovervåking og fôring.

- Jeg er veldig motivert for en framtid innen oppdrett. Andfjord sitt landbaserte prosjekt er veldig spennende å få lov til å være med på. De siste årene har jeg jobbet mye med kameraovervåking og fôring av laksen, og det blir veldig gøy å videreføre dette på et landbasert anlegg, sier Kristiansen.

Tre nyansatte driftsoperatører: Fra venstre, Svein Hansen, Kjell Nilsen and Petter Kristiansen.

- Vi ser etter en miks av unge talenter og mer erfarne spesialister, som sammen kan være med og forme framtidens oppdrett. Nå er vi veldig godt rigget for å komme over i driftsfasen, sier Rasmussen.

Kjell Nilsen (53) kommer også fra Nordlaks. Nilsen har jobbet for Nordlaks siden åttitallet og er i dag ansatt på servicebåt hos Nordlaks Maritime. Svein Hansen (57) kommer fra stillingen som driftsoperatør i Cermaq, og har tidligere erfaring fra selskaper som Aker Seafood, Salmar og North Salmon. Det var over 90 søkere til stillingene, og det var søkere fra de fleste verdensdeler.

- Etter mange år med oppdrett i sjø, ser jeg fram til å bli med på et spennende landbasert anlegg. Dette er framtiden, sier Svein Hansen.

De tre driftsoperatørene skal ledes av driftsleder Christian Torgersen, og starter i jobben i løpet av august og september.

Les mer: «Denne innovative reisen gleder jeg meg veldig til å være med på»