Pettersen over i ny rolle – Mosand ny styreleder

“Jeg overlater styreledervervet til de aller beste hender, nå som selskapet skal over i driftsfasen”, sier gründer og tidligere styreleder Roy Bernt Pettersen.

Andøya, 19. mars 2021

Roger Brynjulf Mosand er i dag valgt til ny styreleder i Andfjord Salmon AS, i tråd med nominasjonskomiteens innstilling. “Jeg overlater styreledervervet til de aller beste hender, nå som selskapet skal over i driftsfasen”, sier gründer og tidligere styreleder Roy Bernt Pettersen, som fortsetter som styremedlem.

På dagens ekstraordinære generalforsamling i Andfjord Salmon AS ble Roger Brynjulf Mosand enstemmig valgt til ny styreleder. Tidligere arbeidende styreleder Roy Bernt Pettersen skal bidra med sin kompetanse på utvikling framover.

“Det er et naturlig tidspunkt for skifte av styreleder nå som selskapet går fra utvikling- til driftsfasen. For Andfjord Salmon har det vært viktig å finne en erstatter med sterk bransje- og ledererfaring, slik Mosand i høyeste grad har. Andfjord Salmon har store utviklingsmuligheter som er både bærekraftige og har kommersiell verdi, og der skal jeg bidra med min kompetanse”, sier Pettersen. 

Kvalnes-utbyggingen til Andfjord Salmon AS går etter planen, og selskapet varslet i forbindelse med fremleggelsen av Q4 2020-resultatene at risikoen i prosjektet er redusert betraktelig i løpet av fjerde kvartal 2020 og videre i 2021. Foto: Andfjord Salmon AS.

Pettersen er gjennom sitt selskap Andfjord Holding AS største eier i selskapet. Etter dagens ekstraordinære generalforsamling består styret av Roger Brynjulf Mosand (leder), Roy Bernt Pettersen, Tore Traaseth, Knut Roald Holmøy, Bettina Flatland, Kim Marius Strandenæs og Berit Emelie Pettersen (varamedlem).

Roger Brynjulf Mosand er administrerende direktør i havbruksselskapet Nordlaks Produkter AS, noe han har vært siden 2001. Mosand har ledet Nordlaks Produkter AS gjennom en lang periode med sterk vekst og utvikling.

“Det er fantastisk å se det første bassenget som nå er under klargjøring for utsettelse av fisk senere i år. Tiden har gått fort siden vi satte spaden i jorda i juni 2019. Vi går snart inn i en veldig spennende driftsfase og selskapet har fått med seg fantastisk kompetanse i styret, ledelsen og ikke minst blant alle nye medarbeidere i selskapet”, sier Pettersen, som har vært styreleder helt siden selskapet ble startet i 2014.

Andfjord Salmon AS har ambisjoner om å bygge verdens mest fiske- og miljøvennlige anlegg for produksjon av laks, med et årlig produksjonsvolum på 90.000 tonn. Kvalnes-utbyggingen til Andfjord Salmon AS går etter planen, og selskapet varslet i forbindelse med fremleggelsen av Q4 2020-resultatene at risikoen i prosjektet er redusert betraktelig i løpet av fjerde kvartal 2020 og videre i 2021.

Protokoll fra ekstraordinær generalforsamling

“Vi er svært fornøyd med utviklingen og fremgangen vi har. Vi følger planen vår om å bygge verdens mest fiskevennlige og bærekraftige oppdrettsanlegg i sitt slag. Og vi har fått med oss imponerende kompetanse på veien dit, som gjør oss trygge på neste fase”, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.