Presenterte Andfjord Salmon™ 20 meter under havoverflaten

Det første Andfjord Salmon™-bassenget tar nå form og står klart i løpet av 2020. CEO Martin Rasmussen presenterte status for prosjektet på Aquaculture Seminar.

Sortland, 22. oktober

Det første Andfjord Salmon™-bassenget tar nå form og står klart i løpet av fjerde kvartal 2020. CEO Martin Rasmussen presenterte status for prosjektet på Aquaculture Seminar 2020.

- Velkommen til Andøya. Når står vi 20 meter under havoverflaten her på Kvalnes, fortalte Martin Rasmussen fra bunnen av det første bassenget. 

Fearnley Securities arrangerte seminaret sammen med Advokatfirmaet Haavind, og fokus var på de norske landbaserte anleggene som er under bygging og utvikling. Aquaculture Seminar 2020 ble ledet av Øyvind Andre Haram, kommunikasjonssjef i Sjømat Norge. 260 tilhørere fulgte den digitale konferansen.

Komposittplatene som skal forme det første bassenget på Andøya monteres nå i disse dager, og bassenget kobles straks til røret som skal hente vann fra dypet av Andfjorden.

“Andøya ligg i Vesterålen, som er det området i Norge som drar best fordel av golfstrømmen. Og golfstrømmen gir oss et reint, oksygenrikt og temperert vann, som er uberørt av andre anlegg. Noe som igjen gir en lavere risiko for smitte”, forklarte Rasmussen.

Han gikk også gjennom status for de viktigste milepælene for byggingen av det som skal bli verdens mest miljø- og dyrevennlige havbruksanlegg i sitt slag.

“Vi er i sluttfasen av ferdigstillingen av det første bassenget. Det blir ferdig nå i fjerde kvartal i 2020. Så setter vi ut smolt våren 2021. Vi forventer at våre lokaliteter Fiskenes og Breivik er ferdig regulert tidlig i 2021", fortalte Rasmussen fra bunnen av bassenget.  

Martin Rasmussen og Helge Krøgenes inspiserer det første Andfjord Salmon™-bassenget.